1 | 2 | 3 | 4 | 5

Szüreti mulatságon az óvodában

first A népszokásokkal való ismerkedés elősegíti olyan magatartásforma kialakulását, amelynek lényeges eleme a hagyományőrzés, a népi kultúra, a nemzeti értékek megbecsülése.
Minden ősszel visszatérő jeles nap az óvodában, a szüreti szokások felelevenítése, a hozzá kapcsolódó játékok, vidám körjátékok eljátszása.
A Fegyverneki Tiszavirág Óvoda és Bölcsőde idei szüreti mulatságát 2023. szeptember 20-án tartotta, ahová intézményünk két első osztálya is meghívást kapott.
Mi is készültünk. verset, dalt tanultunk.
Nagy örömmel jöttek a gyerekek szerdán reggel iskolába, hiszen szeretett óvódájukba látogathattak vissza. Óvónénik, dajakanénik kedvesen és nagy örömmel köszöntötték a gyermekeket. Lelkesen énekeltünk verseltünk az óvodásokkal és a Fegyverneki Népdalkör tagjaival. A mulatság végén szüreti táncházban táncolt a gyerektől a felnőttig mindenki. A tánc után jólesett a gyümölcslé, a friss szőlő, szilva, alma és körte valamint a rágcsálni való. Lehetőségünk volt kipróbálni a szőlőpréselést, diót törtünk, kukoricát morzsoltunk, célba dobtunk, célba gurítottunk, apró talicskában tököket tologattunk, szüreti kifestőket színezhettünk. Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagon tértünk vissza az iskolába.

Köszönjük szépen a meghívást!
Nagyon jól éreztük magunkat!