1 | 2 | 3 | 4 | 5

Karácsonyváró műsor

first


"Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene."

/Kodály Zoltán/

A Fegyverneki Móra Ferenc Általános Iskola infrastrukturális megújulásával vállaltuk az intézményben a művészeti oktatás bevezetését. 2023. szeptember 1-től a Törökszentmiklósi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Telephelye az intézmény, így már a zeneoktatás is elérhető a tanulók számára helyben.

A zeneiskolás tanulók első bemutatkozására közönség előtt a karácsonyváró műsor keretében került sor. Az eltelt szűk 4 hónap alatt a gyerekek már ügyesen játszották az ismert dallamokat a hangszereiken az oktatók bátorításával.

 
Karácsonyváró műsor az alsó tagozaton

Az év utolsó tanítási napján iskolánk tanulói az érdeklődő vendégek számára nyújtottak ma kellemes kikapcsolódást színvonalas műsorukkal.

Az 1.a és 1.b osztályok dalos-verses tánccal idéztek ünnepi hangulatot a közönség elé, hogy elfelejtsék a hétköznapok rohanását. A 2.a osztályos karácsonyi "rénszarvasok" hosszú utat tettek meg a Móráig, hogy táncukkal szórakoztassák a közönséget. A 3.a osztályosok a nyári napsütés vidám simogatását idézték fel ritmus táncukkal jó hangulatot varázsolva a színpadra. A negyedik évfolyamos gyerekek csillagtánccal és pásztorjátékkal elevenítették fel a Megváltó születését, melyet az Angyalok kórusa kísért. Végül az énekkarosok előadásában karácsonyi dalok csendültek fel.
Színesítette a programot, hogy Vöröskeresztes bázisiskolaként fegyverneki, sokszoros véradókat láttunk vendégül, akik kitüntetést vehettek át az önzetlenségükért.

 

Karácsonyváró műsor az felső tagozaton

Iskolánk felső tagozatos tanulói karácsonyi műsorral fejezték ki a szeretetüket a családtagjaik, barátaik számára.
Az 6.a osztályosok megható története egy sok gyermekes, özvegy édesapáról szólt, aki számára az örömtől csillogó kis szemek látványa adja az erőt a mindennapokhoz.
Az 5.a osztályosok a karácsonyi partik hangulatát idézték a színpadra a bulizós táncukkal.
A nyolcadikos lányok zenével, tánccal festették meg a karácsonyi hangulatot a szépen feldíszített teremben.
A programot a 7. osztályosok modern ütős-ritmus dobos műsora zárta.

A sok, közös próba a gyerekkel, a felkészítő pedagógusokkal, a közös élmények, még szorosabbá fonták a kötödést egymáshoz.

Így hangolódtunk a Mórában a karácsonyra, s ezzel zártuk a 2023-as évet.
Köszönöm a felkészítő Kollégák munkáját!
Köszönöm valamennyi Vendégnek, hogy eljöttek, s velünk hangolódtak az ünnepre!

Kovács Ildikó
igazgató